Tillbaka till startsidan

Ålands starkaste automationsavdelning

Automation kommer från grekiskans ”på egen hand”. Idag finns smarta system för att göra saker ”på egen hand”.

Egentligen är det här hela företagets historia börjar: i ett intresse för industriautomation. Vi är helt enkelt fascinerade av att bygga upp system som producerar eller skapar någonting! Vi utför alla former av elautomationslösningar – allt från fastighetslösningar till styr- och övervakningssystem för industriella produktionslinjer.

En viktig målgrupp är fastighetsbolag som vill styra belysning, ventilation och värme, och dessutom ha kontroll över energiåtgången i sina fastigheter för att sänka sina kostnader. Genom övervakning får du rapporter om energiåtgången i enskilda delar av systemet, allt från information om toppar och dalar i förbrukningen till avvikelser som visar på problem. Sitt på ditt kontor – eller var som helst i världen där du har tillgång till Internet – och håll total kontroll över funktioner och energiförbrukningen i dina fastigheter!

Lite historia:

2006. Vår första Siemens PLC installation. En S7-300 med tillhörande HMI. Inget stort, men en början.

2007. Inledde vi vårt samarbete med Novotek Sverige Ab och blev då Solution Provider för General Electric Automation, och började sälja och installera GE:s PLC och SCADA system.

2010. Inledde vi även samarbete med Malte Winje och började installera produkter från SAIA Burgess.

2015. Tog vi även in WAGO i portföljen. Klickar du på youtube länken längre ned finner ni ett spännande projekt som vi genomförde med produkter från WAGO.

2016. Utförde vi vårt första Citect SCADA.

2018. Nu kan vi stolt presentera oss som Solution Partner för Siemens Building Technologies. Önskar du hjälp med din Siemens anläggning är du varmt välkommen att kontakta oss!

Genom att välja oss som din partner får du tillgång till kunskap och service lokalt. Vi planerar och bygger, och när allt är klart finns vi kvar för service och support. Samtidigt har vi i vår tur support bakåt från ledande världsmärken. Vi håller oss samtidigt uppdaterade via skolningar och vi har tillgång till en stor samlad informationsbank och expertis. Vi är en lokal leverantör som erbjuder handbyggda lösningar – och våra samarbetspartners representerar världskända kvalitetsmärken. Med världskända märken i ryggen känner vi oss trygga.

Lucas Grönvall

Lucas Grönvall

Automationsingenjör 018-22111
Mats-Erik Jansson

Mats-Erik Jansson

Automationsingenjör 018-22111
Victor Grigore

Victor Grigore

Avdelningschef Automation +3584573439770